Empower-ing brandsonline

23 juni, 2019

Hoe zorg je ervoor dat je in de zomer top of mind blijft?

Blog door

Maike Salakory

De vakantieperiode komt er weer aan! Heerlijk, maar wat gebeurt er in die tussentijd met je bedrijf of winkel? Als je zelf weggaat zul je ervoor moeten zorgen dat alles in de tussentijd door blijft draaien. Maar ook al blijf jij in Nederland betekent dit niet dat jouw klanten dit ook doen. Het is dus erg belangrijk om in de zomer top of mind te blijven. Hierdoor weten mensen jou na hun vakantie weer te vinden en zorg je ervoor dat alle niet-vakantie gangers in de vakantie al bij jou terechtkomen.

Plan vooruit

In de zomermaanden verloopt je planning waarschijnlijk anders dan gewoonlijk. Misschien ga je 2 weken op vakantie, neem je spontaan een middag vrij om van de zon te genieten of zijn je openingstijden anders. Om ervoor te zorgen dat jouw online communicatie gewoon doorgaat kun je het beste vooruit plannen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je in de vakantie ook echt van je vakantie genieten, zonder iedere dag achter je computer te moeten kruipen.

De kracht van jouw producten of diensten

Wat is het grote voordeel als mensen jouw producten of diensten in de zomer afnemen? Voor horeca- en tuinbedrijven is dit natuurlijk een inkoppertje. Maar eigenlijk heeft ieder product of dienst wel zijn voordelen in deze tijd voor het jaar. Werk je voornamelijk B2B? Bedenk je dan dat jouw klanten het waarschijnlijk ook een stukje rustiger hebben omdat hun klanten op vakantie zijn. Als zij nu een project met jou starten kunnen ze die rustige tijd goed benutten en na de zomer weer volop aan de slag gaan. Heb je een kledingwinkel? Wijs alle thuisblijvers erop dat de zomersale is gestart en dat ze niet bang hoeven te zijn voor volle paskamers. Neem even de tijd om te bedenken wat jouw kracht tijdens de zomermaanden is en laat je doelgroep dit weten.

Speel in op het weer

Het weer in Nederland gaat alle kanten op. Ook in de zomer. Als je hier van tevoren rekening mee houdt kun je nu al unieke acties, slogans of online posts bedenken die je later in kunt zetten. Regent het ineens pijpenstelen? Bij jou moeten mensen zijn voor de meest geweldige paraplu’s! Is het buiten 40 graden? Mensen zijn welkom om op jouw kantoor te genieten van de airco en een koud glas limonade, terwijl ze vragen kunnen stellen over jouw diensten. Ook dit is weer een goed voorbeeld van vooruit plannen. Door zulke berichten aan het begin van de vakantie al klaar te zetten hoef jij op de dag zelf alleen nog maar op publiceren te klikken.

En na de zomervakantie?

Bedenk nu al een campagne of actie om mensen na de zomervakantie wakker te schudden. Dit kun je tegen het einde van de vakantieperiode al promoten, zodat je in september weer keihard aan de slag kunt gaan!